Vårflod
Tog med minikameran ut på promenad igårkväll.Årets gröna gör ett försök
Gråmis börjar vistas ute igen.
Vattennivåerna stiger
Fotbadsparken.
Än kan man använda bronEn lykta som sett sitt sista ljus
Vanlig syn

Leklördag.

På lördagsmorgonen bara det iväg till linlöping för diverse aktiveter. Först stanna vi på ÖB o handla lite hemligt o lite till oss själva. Därefter åkte vi till bror med tillbehör, lämnade av carro där o tog med reine o simon o kolla på hojar. Va ju kickoff helg på beviks, men det var så fullt av folk så jag handla inget. Skulle behövt nya handskar annars.
Hittade däremot en rc-butik i samma område där jag köpte bränsle till min kommande leksak. Skriver väl mer om den senare.
Efter det for vi hem till reine igen o vi förberedde kör körning av simons nya leksak.Såhär började dagen.Försökte fota Gismo, men det var inte enkelt då han aldrig kunde sitta still.

Simon mekar med sin EB4:aCarro börjar bli glad i rocken allt efterssom glasen serveras.Simon ute o körGår undan i svängarnaFältmek, carro fotar
Undan går det.Så här bra mår carro idag;) Katterna visar sitt medlidande.

Vet inte vad det är med katterna idag, men så här har dom hållit på hela dagen.
Flyg

Passade på o flyga några svängar när vi va i hosum igår, än så länge är åkrarna snöklädda så det går o köra med skidor på planet. Carro fick fota lite.Idag fick den se lite solIngen åktur dock, bara lite varmkörning utanför garaget. Alldeles för blött o isigt på vägarna än.

En dag i Västervik

Idag blev det en impulstripp till västervik. Efter ha sprungit på stan en stund så blev det en pizza. På vägen tillbaka till bilen fick vi syn på några svanar som traska runt i trafiken. Så det var bara att knalla till bilen o hämta kameran. Så det blev ett kameravarv med.Gamla gator finns det en delEn mås som posade snällt
Småfåglarna gick att komma nära medEtt säkert vårtecken!Denna såg lite sliten ut, undrar om han varit på butiken i bakgrunden o snattat lite
"Tjena snygging, har du nåt ätbart o dela med dig"Ge mig maat!Finn 1 fel


Tillbaka till viken. En promead till med kameran för att säkra lite fler vårtecken.Vårfloden har kommit till kvarnen
Så gick solen ner.
Mys


Ibland har man tur.

I januari så köpte jag objektivet på tradera som jag nämt några inlägg tidigare. Leveransen var orimligt lång, jag fick det först i torsdag. Nu gick jag in på säljarens sida för att lämna omdöme, som man alltid kan göra på tradera. Då såg jag att det fullkomligt haglat in negativa omdömen om han. Detta startade i fredags, o jag fick alltså objektivet i torsdags. Så jag hade tur denna gång.

Anledningen till alla negativa omdömen var att han gått i personlig konkurs (eller satt i system att blåsa folk) och därmed ej längre levererar grejorna han säljer. Så jag lider med alla dom som har förskottsbetalt o aldrig kommer få sina prylar, eller några pengar tillbaka.


Nya datan.

Valet blev en Asus K50AB.

Kommer dröja innan jag accepterar Windows 7, men d e väl bättre än Vista iaf.
Datorlös

Igår när jag kom hem från göteborg så hade jag massa grejor jag ville göra på datorn, såklart.
Ganska snart stort det klart att den totalstrejkade. Trodde att det var nätdelen som pajat, för när jag tog fram min gamla reservdator o koppla in nätagget på den så starta ej den heller.

Men för att va säker så for jag ner till Dialect idag o fick låna en liten apparat som testar om nätagget funkar. Enl den så var allt ok. Så datorn togs med dit o dom testade allt möjligt, så efter ett tag konstaterade vi att moderkortet måste ha pajat.
Skit oxå tyckte jag, men jag har ju min äldre reservdata, trodde jag. När jag väl skulle igång med den så var en stendöd. Efter några försök gick den igång o jag konstaterade att den gamla hårddisken var full med virus, minns inte vad den varit med om. Sen stängde jag av den o skulle starta igen, o å va den stendöd återigen. Fick igång den nån mer gång men nu är den livlös igen. Så jag har gett upp återlivningsförsöken på den.

Detta innebär att jag nu inte har någon fungerande dator, o det  går inte plocka ihop 1 fungerande av 2 trasiga, det har jag ägnat en hel del av dagen att försöka med. Så lite snopet blev det. Har carros som jag kan använda, men jag har ju alla mina program o bilder o sånt på min.

Så det är bara att ge sig iväg o handla ny, men det får nog bli en bärbar denna gång. men då är frågan, hur får jag över alla min filer från den förra SATA hårddisken till en bärbara dator? Finns det nån adapter man kan koppla mellan, typ SATA>USB?

Ge mig gärna tips på laptops, dom ska klara bildredigering, Cad/Cam o hellst lite spel oxå. O framför allt, inget jävla Windows Vista!!!!Nytt objektiv

Igår kom objektivet som jag köpte för 6 veckor sen. Bättre sent än aldrig.
Några testbilder lär det väl inte bli på ett tag. Gråmulet o nederbörd som vanligt.
Suck

Min dator har dött

Göteborg Dag 3

Inga bilder idag. Har varit gråmulet o disigt hela dagen.

Hursomhellst så sov jag bättre inatt. Lärde mig lite till på utbildningen idag. Efter blev det en promenad trots vädret, va bara tvungen o röra på mig efter ha suttit inne på en stol hela dagen.

Ikväll så tog kursledaren med mig till ett ställe som heter Hard Rock Café o bjöd på kvällsmat.
Stället påminde lite om Värdens Bar i norrköping fast mycket större, så då kändes det passande o beställa en hamburgetallrik. Sen blev det o strosa runt lite i centrum innan det bar iväg tillbaka till hotellet.

Nu väntar sista natten här, imorn bär det av hemåt igen.


Kan ju förresten lägga upp ett para bilder på rummet.

Nähä det kunde jag inte alls, för det går ej lägga upp bilder på bloggjäveln nu


gonatt
Göteborg Dag 2

Spårvagnar är hemska!!!
Fast jag slockna rätt fort igår kväll iaf, va rätt slut. Men vakna 1 första gången o då höll dom fortfarande på o dundra förbi utanför. men sen blev det tyst till framåt kl 4, då satt det igång igen så att försöka somna om var inte att tänka på.

Jag kan inte förstå att folk är beredda o betala miljoner för lägenheterna för att titta o lyssna på detta om dagarna.
Utsikten från mitt rum.Nu ska jag testa hotellets frukostbuffé, är vrålhungrig.
hej så länge


Update 2

Frukostbuffen fullt godkänd!
Nu ska jag förbereda mig för dagen. Jag ska bli hämtad kl 7:30, så slipper jag själv ge mig ut o köra på dessa gator:)


update 3

Tillbaka till hotellet. Utbildningen gick bra idag. Tror jag lärt mig lite. Efter det tog lärarn med mig på en rundtur i stan så jag kunde fota lite. Synd att jag inte hade Canon:en med mig.
Kommer lägga upp lite bilder ikväll. Nu ska jag bara smälta ner kvällsmaten lite, o sen bege mig till ett gym i närheten som ingick i hotellet.


update 4

Bilder från dagen


Ostindiefararen vinterförpackadLite av hamnenHär låg det ett varv en gång i tiden.


Västerut mot bron, vad den nu hette.Tycker denna bild blev bra, röken kan man tänka sig sabbar bilden, men samtidigt förmedlar den lite hur vi förstör miljön.Färjeterminalen
Det var allt för idag.
Gonatt

Göteborg Dag 1

Idag så var det då dags att bege till göteborg. Vaknade runt 1:30 inatt o slumra bara till några gånger efter det, så dagen har varit ganska jobbig.


Färden börja runt 05:30. Här har jag passerat linköping


Brahehus i vinterformat


Efter 22 mil börja det kurra i magen. Så det blev ett stopp...för inhandling av det här.Sen rullar det på igen37 mil senare var jag framme. Utan nån felåkning.
Därefter blev det lite introduktion av företaget o sen satt vi igång med utbildningen.
Frampå eftermiddagen började den dåliga sömnen visa sig tydligare. Allt blev bara grynigt i huvet. Men vid 16:30 så avsluta vi för dagen o jag fick hjälp att hitta till hotellet.

Gjorde misstaget att äta på hotellet, portionen var liten o smaklös. Så imorgon får det bli att äta nån annanstans. Hittade mängder av ställen när jag tog kvällens promenad.

Nu ska jag se om det går o sova här, är ju inte direkt van vid att det dundrar omkring spårvagnar utanför fönstret.

gonatt

UtbildningNästa vecka bär det av till Göteborg, ska på utbildning genom jobbet o se om jag kan lära mig sånt här.


Eftermiddagslur


Man lägger sig, o strax så har dom här 2 på sig.

Köptips

Bo billigt?


RSS 2.0